top of page

POWERLIFTEN, WAT IS HET?

Powerliften bij Bassie's halter club.

Powerliften is een uitdagende en opwindende krachtsport die steeds populairder wordt in Nederland. Deze sport draait om pure kracht, doorzettingsvermogen en het overwinnen van persoonlijke grenzen, ook wel PR's genoemd. Vandaag ga jij leren wat powerliften is en hoe je kan meedoen in Nederland!
 

WAT IS POWERLIFTEN?

Powerliften is een krachtsport die draait om het bewegen van zo veel mogelijk gewicht in drie oefeningen. Deze drie oefeningen zijn:
 

 1. Squat: De squat, ook wel kniebuigen genoemd, is de oefening waarbij je de halter op je schouders of rug plaats en door je knieën zakt totdat je heupplooi onder de knieplooi bevindt. Vervolgens moet je het gewicht nog omhoog krijgen met gestrekte knieën, om op die manier een goede beurt te krijgen.
   

 2. Bankdrukken: Bij deze oefening lig je op een speciale bank en laat je het halter zakken tot je borst. Zodra de stang je borst raakt duw je het halter met zoveel mogelijk kracht omhoog.
   

 3. Deadliften: Het laatste onderdeel van powerliften is het deadliften, waarbij je het halter van de grond naar heuphoogte brengt. Hierbij wordt je pure kracht en gripkracht getest.

POWERLIFTEN BIJ BASSIE'S HALTER CLUB

 • Bassie's Halter Club is dé plek voor serieuze powerlifters in Nederland. Waarom? Omdat wij beschikken over een van de meest uitgebreide en gespecialiseerde collecties powerliftmateriaal in het land. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je kracht te ontwikkelen en je persoonlijke records te breken.
   

 • Onze gym is geen gewone sportschool; het is een tempel van kracht. Met een scala aan halterstangen, halterschijven en powerlifting-racks, ben je bij ons verzekerd van de juiste uitrusting voor elke trainingssessie. We begrijpen dat precisie en specificiteit van cruciaal belang zijn voor powerlifters, en daarom hebben we geïnvesteerd in topkwaliteit materiaal dat aan al je eisen voldoet.

Powerliftrek bij Bassie's Halter Club.
Gezellige sfeer bij het sporten.
 • Maar er is meer dan alleen materiaal. Wat Bassie's Halter Club echt bijzonder maakt, is de warme en ondersteunende sfeer die hier heerst. Onze gemeenschap van powerlifters staat altijd klaar om elkaar aan te moedigen, tips te delen en successen te vieren. Hier voel je je meteen thuis, of je nu een doorgewinterde lifter bent of net begint met powerliften.
   

 • Kortom, als je serieus bent over powerliften in Nederland, is Bassie's Halter Club de plek waar je wilt zijn. Ontdek onze uitgebreide selectie powerliftmateriaal en ervaar de gezellige en ondersteunende sfeer die onze gym zo uniek maakt. Kom langs en til je kracht naar nieuwe hoogten!

MEEDOEN IN NEDERLAND - KNKF

 • Zoek een KNKF-erkende sportschool: De eerste stap om deel te nemen aan powerlifting in Nederland is het vinden van een sportschool die erkend is door de KNKF. Deze sportscholen bieden de juiste apparatuur en expertise voor powerlifters.
   

 • Word lid van de KNKF: Sluit je aan bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF). Als lid krijg je toegang tot officiële KNKF-evenementen en trainingssessies.

KNKF sectie powerliften.
NK22_za_och-1383.jpg
 • Train met een gecertificeerde coach: Overweeg om te trainen met een gecertificeerde KNKF-coach. Deze experts kunnen je begeleiden bij het verbeteren van je techniek en het opstellen van effectieve trainingsprogramma's.

 • Deelname aan KNKF-wedstrijden: De KNKF organiseert regelmatig powerliftingwedstrijden en competities in Nederland. Als lid kun je deelnemen aan deze evenementen en jezelf meten met andere powerlifters.

Powerliften met de KNKF in Nederland biedt niet alleen toegang tot officiële wedstrijden en ondersteuning van ervaren coaches, maar ook een gemeenschap van gepassioneerde powerlifters die je zullen aanmoedigen op je reis naar kracht en succes. Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij de KNKF en begin je powerliftavontuur in Nederland vandaag nog!

COACHING

Bij Bassie's Halter Club staan onze coaches klaar om je te begeleiden naar jouw succes. Of je nu een atleet bent die op zoek is naar professionele begeleiding, iemand die fysieke doelen wil bereiken, of gewoon op zoek is naar inspiratie en motivatie, onze deskundige coaches zijn er om jou te ondersteunen.

Wat maakt Bassie's Halter Club uniek:

 1. Toegewijde Experts: Onze coaches zijn gepassioneerd en toegewijd aan jouw succes. Ze hebben de kennis en ervaring om je te helpen jouw doelen te bereiken.

 2. Persoonlijke Aandacht: Wij geloven in maatwerk. Jouw coach werkt samen met jou om een programma te ontwikkelen dat perfect bij jou past.

 3. Motivatie en Inspiratie: Bij Bassie's Halter Club vinden we niet alleen kracht in gewichten, maar ook in de kracht van coaching. Onze coaches zullen je inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen.

Powerlift coach Sebastiaan Slotema.

Klaar om een stap dichter bij je doelen te komen? Ontdek de voordelen van coaching bij Bassie's Halter Club en laat ons je leiden naar succes!

 • Instagram
 • LinkedIn
bottom of page